Wat doet een Grafisch ontwerper?

Een grafisch ontwerper geeft vorm aan informatie in tekst en beeld via media. Je inventariseert, je analyseert en je ordent informatie. Je selecteert, je redigeert, je manipuleert of je maakt zelf beeld. Je gebruikt, bewerkt, schrijft tekst en geeft vorm aan typografie. Je zet technieken in en voor zowel traditionele (print)media alsmede voor de nieuwste crossmediale technologische ontwikkelingen. Dit alles zet je voortdurend in om tot een eigenzinnig, artistiek en communicerend product te komen.

Als grafisch ontwerper ben je zowel specialist als mediator. "Specialist" betekent dat je in staat bent een creatief of autonoom concept te ontwikkelen en hierbij een betekenisvolle visuele vorm te ontwerpen met de bovengenoemde ingrediënten. "Mediator" betekent dat je centraal staat in het publiciteitsproces, als maker maar ook als initiator, bemiddelaar en motivator.
Vanuit deze centrale rol ontwikkel je strategieën om je publiek te bereiken en mee te nemen in jouw verhaal en geef je identiteit aan de opdrachtgever.

Facebook Like