PDF-bestanden openen in Firefox nu standaard

Firefox

Mozilla heeft versie 19 van browser Firefox uitgebracht en met deze versie is er een PDF viewer toegevoegd aan de browser. Met de toevoeging van deze viewer is het niet langer nodig om eerst een PDF-bestand te downloaden of een aparte plugin te installeren zoals bijvoorbeeld Adobe Reader om PDF-bestanden direct in de browser te openen.

Nu kunnen PDF-bestanden dus standaard worden geopend in de browser zonder allerlei extra klikken net als dit bijvoorbeeld al langer kan in Google Chrome. De nieuwe PDF viewer is toegevoegd aan de versies van de browser voor zowel Windows, Mac als Linux.

Na het openen van een PDF-bestand heb je een aantal opties bovenaan in de werkbalk. Je kunt in en uitzoomen, navigeren en via de knop linksboven open je een balk met een overzicht van alle pagina’s in het bestand. Rechtsboven een knop om over te schakelen op volledig scherm en hier staan knoppen om de PDF af te drukken of te downloaden.

Maak je momenteel gebruik van Firefox dan zul je de update automatisch ontvangen. Controleren kan door op de oranje knop linksboven te klikken en ga daarna naar Help, klik dan in het menu op het menu item ‘Over Firefox’. Firefox downloaden kan op Firefox.com.

Bron: Websonic

Facebook Like