Dutch Design Week 2012

ddwDutch Design Week

 

Spannende ideeën, baanbrekende experimenten en buitengewone samenwerkingen – Dutch design is zoveel meer dan een eerste indruk doet vermoeden. Dat is precies wat je gaat zien en ervaren tijdens Dutch Design Week. Met een duizelingwekkende hoeveelheid grenzeloze creativiteit van honderden gerenommeerde ontwerpers en jonge talenten, biedt ook de elfde editie van dit grote evenement weer tal van unieke inzichten in de nabije toekomst van design. Klaar voor de wereld van morgen? Kom naar Dutch Design Week 2012.


Van 20 t/m 28 oktober 2012 vindt de elfde editie van Dutch Design Week plaats in Eindhoven. DDW presenteert ongeëvenaarde ideeën, eigenzinnige werken en inzichtelijke oplossingen van vernieuwende ontwerpers. Meer dan 1.500 ontwerpers tonen hun werk, variërend van industrieel ontwerp, ruimtelijk ontwerp, grafisch ontwerp, textiel, mode, architectuur, duurzaam ontwerp en designmanagement & trends. Design in al haar disciplines en facetten komt aan bod. Deelnemers zijn zowel gevestigde bureaus, high-profile ontwerpers, talentvolle nieuwkomers en net afgestudeerde designers. Tijdens Dutch Design Week wordt een duurzame verbinding gelegd tussen publiek, bedrijven en ontwerpers door het uitwisselen van kennis en informatie.

911c3fcb948a2431a36aac1479be42f5 m 

Wat is er te doen en te zien?


Op 80 verschillende locaties zijn meer dan 300 events te bezoeken. Naast exposities zijn er talloze lezingen, workshops, modeshows en seminars. Tenzij anders vermeld zijn de tentoonstellingen gratis toegankelijk. Voor de meeste seminars, workshops en lezingen dien je je vooraf aan te melden.

 

Organisatie 


Elk jaar in oktober vindt Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Dutch Design Week werkt als professionele organisatie met steun vanuit de Eindhovense designcommunity aan een stimulerend en dynamisch designklimaat op cultureel, sociaal en economisch gebied in de regio Eindhoven. Hiervoor worden evenementen, congressen, lezingen en workshops georganiseerd vanuit drie dimensies: cultureel prikkelend, sociaal verbindend en economisch versterkend.

Doelstelling is het cultureel en economisch en professioneel klimaat voor design in de regio te optimaliseren en Eindhoven ook internationaal te positioneren als Designstad. DDW bundelt gezamenlijke krachten en vormt een nationaal en internationaal toonaangevende en onderscheidende ontwerpmanifestatie voor een brede doelgroep. Ook de gemeente Eindhoven ziet het belang van het evenement voor designklimaat in Eindhoven en biedt financiële ondersteuning.

Facebook Like